whatsapp whatsapp whatsapp whatsapp

Haber Detayı

Forklift Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır Çeşitleri
2021-06-21 14:46:06

Forklift Nedir, Forklift Ne işe yarar, nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir? Tüm bu soruların cevapları makalemizde.

Loljistik sektöründe forklift nedir sorusu sıklıkla yer almaktadır. Klasik nakliye işlemlerinin aksine uzun mesafelerde değil aynı alan içerisinde ürün taşınması gerekebilir. Bu gibi durumlarda Forkliftlerden yararlanılmaktadır. 

Peki forklift nedir ne işe yarar, nasıl kullanılır, hangi alanlarda kullanılabilir? Çeşitleri nelerdir? Forklift kullanıma dair merak ettiğiniz ve işinizi kolaylaştıracak bir sisteme sahip olduğunu görmek gereklidir. Bu kapsamda Uzman Forklift olarak sizlere hizmetimizi daha detaylı izah etmek istedik. İşte tüm detayları ile Forklift hakkında bilmeniz gereken hizmet detayları ve Uzman Forklift farkı!

Forklift Nedir Ne İşe Yarar?

Forklift, iş makineleri içerisinde kısa mesafelerde taşınamayacak kadar ağır yüklerin bir yerden alınıp başka bir noktaya istiflenmesi işini yapan araçtır. İstifleme, Raftan yük alama, yer değiştirme, yükseğe kaldırma, Tır boşaltma gibi faaliyetlere genelde malzeme elleçleme şeklinde tabir ederiz. Forklift tam olarak malzeme elleçleme makinasıdır.

Özellikle büyük fabrikalarda alan öylesine geniştir ki iki nokta arasında mal ya da malzeme taşıma imkansızlaşır. Ancak yapı içerisinde normal araç da kullanılamamaktadır. O halde bu malzemenin taşınması için çok daha küçük ebatlarda ancak kaldırma gücü kuvvetli yardımcı araçlara ihtiyaç vardır. Bununla beraber malzeme ya da ürünü alltan kaldırması için aynı zamanda kaldıraç sisteminin de olması gereklidir. Malzeme Elleçleme ve transferi için uluslar arası standart haline gelmiş bir sistem vardır. Paletle istifleme. Üretilen bir çok ürün paletler zerine sitiflenerek yer değiştirmelerde kolaylık ve pratiklik kazandırmıştır. ister ulusal nakliyelerde isterse uluslar arası nakliyelerde alıcının kolayca ürünü alması da paletler sayesinde olmaktadır. İşte bu ihtiyaca binaen üretilen TCM forkliftler, her türlü malzemenin alan içerisinde istiflenmesini ve işin pratik şekilde yapılmasını sağlar.

Yük kaldırma konusunda kısa mesafe denilen büyük yapılar içerisinde ya da büyük bahçelerde oldukça pratik bir kullanım sunar. İlk üretildiklerinde basit bir vinç sistemi ile çalışan bu iş makineleri zamanla asansörlü kaldıraç mekanizmanın da eklenmesi ile çok daha kullanışlı bir hal almıştır. Gelişen teknoloji forkliftlere de birçok yeni özellik katmıştır. Ürünün var olan düzeninin asla bozulmaması, devrilmemesi, karıştırılmaması ve bırakıldığı yer oldukça önemlidir. Tek seferde bir grup malzemeyi kaldırabilen forklift için malzemeyi bırakacağı noktada yine belirtilen yer olmalıdır. Burada kullanımdaki ustalık da işin başarısına etkendir. Sadece iki noktada arasında getir götür maksatlı istifleme değil, bir alanda kaldırılamayacak yüklerin yerinden birkaç adım dahi olsa ileriye taşınması için de kullanılır. Bu yönü ile özellikle sanayi de oldukça büyük öneme sahiptir.

Bir yerde eğer sevkiyat söz konusu ise yükü insan gücü tek başına asla kaldıramaz ve sevkiyat kamyonlarına paketler halinde yükleyemez. İşte bu durumda forkliftler pratik şekilde hizayı bozmadan gayet düzen içerisinde bütün paketlerin sevk kamyonuna taşınmasını sağlar. Asansörlü sistemi sayesinde yerdeki paletleri çok rahatlıklar kamyon seviyesine çıkararak sırasıyla arka bölümlere kadar dizebilir.

Günümüzde depolama metre kare fiyatlarının çokluğu özellikle yatay istiflemeden ziayde dikey istiflemeye çevrilmiştir. dolaysıyla Artık dikey doğrultuda istifleme seçenekleri sunan Reachtrucklar, Platformlar devreye irmektedir.

 

Forkliftler için bir çok duruma özel üretilen ataçmanlar sayesinde sadece istifleme den ziyade çok daha işlevsel bir boyut kazanmıştır. Fabrikalarda yer süpürmeden, kar küremeye, kepçeyle kum almadan, döküm potası çevirmeye kadar çok sayıda fonksiyonel ataçmanlarla her ,işinize uygun hale getirilmiştir.

Forklift Nedir Çeşitleri Nelerdir?

Forkliftler birçok özelliğe sınıflandırılmaktadır. Siz de ihtiyacınız olan forklifti bu özelliklere göre belirleyip seçebilirsiniz. Forklift çeşitleri; güç, tonaj, ataşman, asansör tipi, lastik, vardiya, rampa çıkabilme ve dönüş kapasitesi gibi özelliklere göre çeşitlendirilir.

Forklift Nedir Nasıl Kullanılır? Nerelerde Kullanıma Uygundur?

Forklift toprak alanda ya da trafikte kullanılmaz. Trafiğe çıkması kesinlikle yasaktır. Şantiye, fabrikalar, depolar, kapalı büyük alanlar, limanlar ve geniş beton bahçelerde kullanılabilir. İSG yükümlülükleri çerçevesinde 10 km den fazla hız yapması uygun görülmemktedir.

Forklift Çalışma Prensibi Nasıldır? İşletmeler Neden Forklift Kullanmalıdır?

Forkliftler kesinlikle kullanma ehliyetine sahip kişilerce usullerine uygun olarak kullanılmalıdır. Forklift ehliyeti almak gereklidir. İş yeri sahipleri eğer bu iş makinelerini kullanacaklarsa kesinlikle bu donanıma sahip personel de çalıştırmalıdır.

Bir işletmede bir yükün bölünerek 50 kişi tarafından sevkiyata hazırlanması mümkündür. Ancak bu zaman bakımdan uzun süren aynı zamanda işçilik maliyetini yükselten bir durumdur. Bir forklift belki de 50 değil 100 işçinin kaldırabileceği yükü size tek seferde kaldırıp istediğiniz noktaya alabilir. Bu sayede işin akış hızı hızlanır ve işletme daha seri üretime geçer.  Bu yüzden işletmeler mutlaka forklift kullanmalılardır.

Forlikt nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, çeşitleri, kullanımı, lojistik gibi konularda bilgi vermeye çalıştık. 

Uzman Forklift olarak İstanbul Tuzla'da yıllardır hizmet vermekteyiz. Özellikle Tuzla sanayi bölgeleri ve tersaneler bölgesinde kiralık forklift hizmeti vermekteyiz. Forklift kiralama, yedek parça, servis, onarım, bakım vb. alanlarda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.

https://uzmanforklift.com.tr/hizmet/forklift-kiralama

https://www.facebook.com/uzmanforkliftci

https://www.instagram.com/uzmanforklift/

https://twitter.com/UzmanForklift

 0 (216) 3942750

pazarlama@uzmanforklift.com.tr