whatsapp whatsapp whatsapp whatsapp

Haber Detayı

İSTİFMATERİALHANDLİNG DERGİSİNE VERDİĞİMİZ RÖPÖRTAJ
2019-02-13 12:52:59

 

 

 

Uzman Forklift Yeni Yatırımları ile Hizmet Kalitesini En Yüksek Seviyeye taşıdı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Uzman Forklift İstif Makinaları Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. forklift ve iş makinaları sektörüne hizmet verdiği için 5 ana faaliyet birimine topladıkları iş kollarına önemli yatırımlar yapıyor.

Özellikle Tork Konvertör tamiri için yapılan önemli yatırımlarla faaliyet alanını daha da genişleten firma hakkında "Uzman'a gidin Mutlaka işinizi Çözer" ifadesi herkes tarafından bilinen bir olgu ve zihinlerde yer etmiş vaziyette.

İşyerlerine yaptığımız ziyarette kendisi ile görüştüğümüz firma yetkilisi Beytullah Özdemir, Uzman forklift firmasının çalışmaları ve yaptıkları yeni yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Firmanız hakkında bilgi verirmisiniz?

Uzman Forklift olarak; 20 yılı aşkın forklift ve istif makinaları sektöründe istikrarlı faaliyet gösteren ender firmalardan biriyiz. "İşi Uzman'ına bırakın" sloganıyla çıktığımız bu uzun yolda her geçen gün geçmişimizden gelen tecrübemizi forklift ve istif makinaları sektörü için profesyonel çözümler oluşturarak, bilimin ve tekniğin en iyi şekilde uyarlanmasını sağlayarak, sektörde olmazsa olmaz bir rol üstlenip elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz.

Tuzla Deri OSB'deki merkez atölyemizde Türkiye'nin dört bir yanından forklift ve istif makinaları için gelen özel taleplerin çözümü için gayret göstermekteyiz. Bir forkliftçi olarak aynı zamanda forklift ve iş makinaları sektörüne de hizmet verdiğimiz için firmamızı zorunlu olarak birimler halinde ifade etmekteyiz. Mevcut durumda firmamız 5 ana faaliyet birimine ayrılmıştır;

1 - Forklift Özel Revizyon ve Tork Konverter Bölümü

2 - Yedek Parça Bölümü

3 - Sıfır ve ikinci el Forklift alım ve Satım Bölümü

4 - Forklift kiralama Bölümü

5 - Servis Bölümü

Bir birinden bağımsız olan bölümlerimiz için konseptine uygun ekip ve ekipman bulundurmaktayız. Özellikle Forklift özel Revizyon ve Tork konverter tamiri alanında 2018 yılında ciddi yatırımlar yaparak bu alanda en kapsamlı firma olmak için çaba sarfetmekteyiz.

Tork Konverter tamiri için yaptığınız yeni Yatırımlar nedir peki?

Tork Konverter tamiri ile ilgili koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda sürekli iyileştirme yapmaya devam etmekteyiz. "Uzman'a gidin Mutlaka işinizi Çözer" ifadesi herkes tarafından bilinen bir olgu ve zihinlerde yer etmiş olan bu inancın boşa çıkarılmaması gerekmektedir. Bunun içindir ki, 2018 yılında özellikle Özel çözümler konusunda teknik alt yapımıza ciddi yatırımlar yaptık. Tork konverter revizyon atölyemizi yeniden yapılandırdık. Tork konverter tamirinde otomatik kontrollü makinalara geçiş sağladık. Böylece oluşacak muhtemel hataları daha asgari seviyelere indirdik. Tork konverter kaynağı için özel makina tasarlatarak üretimini yaptırdık. Şu anda test aşamasında olan makinamız kısa sürede faaliyete geçecektir. Yapılan revizyonların kalite kontrolü ve yüzey işlemleri için de bir dizi makina alımı gerçekleştirdik. mekanik aşındırıcılardan tutunda tazyikli sıvıyla veya sürtünme yoluyla yüzey işlem yapan makinalara kadar pek çok makinayı envanterimize dahil ettik. Tork Balans ve sızdırmazlık test makinalarının yanında Asansör kaynakları için özel kaynak traktörü, çeşitli parça şekillendirmeleri için 200 tonluk hidrolik pres vb. ekipmanlarda bu yıl makina parkımıza dahil ettiğimiz ekipmanlardan sadece bir kaçıdır.

Konuşmalarınızda Sürekli İmalat Kelimesi geçmektedir. Ne gibi İmalatlar yapmaktasınız?Piyasada bilindik yedek parça tedarikçileri vardır. Bunların bazıları yerli üretim yapmaktadır. Biz her ne kadar yedek parça seri üretim yapabilecek donanıma sahip olsak da bizim alanımız bundan farklıdır. Sadece özel Üretim yapmaktayız. Örneğin sürekli çatlak yapan bir valf bloğunuzu, yurt dışından gelmesi uzun ve maliyetli olan dingilinizi, rayları düzelmeyecek kadar deforme olmuş asansör kızaklarınızı, özel amaçlarla talep ettiğiniz forklift aksesuar ve korumalıklarını, forkposition diye tabir edilen çatal açma kapama tesisatını, özel ataşman taleplerini vs. imalat diye tanımlamaktayız. Anlaşılacağı üzere Seri ve Adetli olarak üretilen yedek parçanın pazarlama ve üretim mantığıyla bizim özel olarak tasarladığımız, talepleri çözüme kavuşturduğumuz üretim mantığı ayrıdır. Hali hazırda ülkemizde bu konseptte fazla firma bulunmamaktadır. Biz Diğer firmalardan farklı olarak; Forklift sektörünün çıraklığından yetişip, forklifte dair tüm süreçlerde uzun yıllar faaliyet gösteren bir firmayız. ayrıca Tüm çözümlerimizi 3D programlarında modelleyerek, parça daha üretilmeden hareket similasyonlarında parçanın analizini yapmaktayız. Böylece oluşturduğumuz çözüm hem daha güvenilir hem de daha sonraları kullanılmak istenirse tekrar tekrar kullanılabilir olmaktadır.

Anladığım kadarıyla yapılacak işe özgü profosyonel çözümler üretmektesiniz. Peki yapmış olduğunuz bu özel çözüm müşteriler açısından pahalı mıdır?

Hayır, sanılanın tam aksine oldukça ekonomik çözümler sunulmaktadır. Şöyle ki; Seri üretimle satışa sürülen bir yedek parçayla aynı mantıkla üretilip pazarlanmadığı için kıyaslamamızı buna göre yapamayız. Ancak müşterilerin istekleri doğrultusunda standart dışı taleplerimiz küçücük bir civata için dahi olsa ithalat ürünleri için ciddi manada bir fiyat farkı ve teslim süresi verilmektedir. Aynı projeye fiyat veren iki firmadan teslim süresi ve ekstralarının maliyeti düşük olanın projeyi alması muhakkaktır. Bu Bağlamda yurt dışı özel isteklerin teslimi 3-4 ay gibi bir zaman almakta ve maliyeti de standartın üstünde özel bir fiyat olmaktadır. Bu bağlamda Uzman Forklift olarak biz, sürekli stoklu bulundurduğunuz standart ürününüz üzerinden revizyonlar yapmaktayız. bu revizyonların maliyeti ithal ürünlerin maliyetinin takribi Üçte biri gibi tutmaktadır. teslim süresi ise işin mahiyetine göre değişmekle birlikte ortalama 1-2 hafta içerisinde teslim edilmektedir. Az önce kurmuş olduğunuz cümleye değinmeden geçemeyeceğim. Revizyona veya iyileştirmeye çalışılan işe özgü çözümler sunmaktayız. Sunmuş olduğumuz bu çözümler orjinali ayarında kaliteye sahip çözümlerdir. Zira bu işe yıllarını vermiş bir birikime sahip firma olarak hangi malzemenin nerede kullanılacağını çok iyi biliyoruz. malzemenin maruz kaldığı dış ve iç etkenleri göz önünde bulundurarak ısıl işlem ve yüzey kalitelendirme işlemleri uygulamaktayız. Bir metal malzemeyi piyasada işletecek çok sayıda tornacı-frezeci bulabilirsiniz. Ancak çok azı bu malzemeyi bilinçli olarak seçip sonrasındaki işlemleri, tokluk, sertlilik, kırılganlık, aşınmaya direç ve yüzey pürüzlüğü gibi malzeme kalitelendirme işlemlerini uygun koşullarda yapabilir.

Hedef müşteri Kitleniz kimlerdir. Belli bir bölge veya sektör sınırlamanız varmıdır?

Hedef müşteri kitlesi olarak; forkliftinde özel revizyon, değişiklik veya iyileştirme yapmak isteyen herkes. Ancak daha çok distribitör firmalar müşteri taleplerinin yut içinde hızlı ve kaliteli çözülmesi yönünde karar vererek revizyonlarını bize yaptırmaktadırlar. Bunun dışında küçük forklift ve iş makinası esnafından tutunda son kullanıcıya kadar taleplere yanıt vermekteyiz. Bölge olarak daha çok kendi bölgemizde faaliyet göstermekle birlikte Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelen taleplere merkez atölyemizde yanıt vermekteyiz.

İmalat Dışı faaliyetlerinizde varmıdır? Birazda onlardan bahsedermisiniz?

Forkliftçiler açısından baktığınız zaman yukarıda konuştuğumuz faaliyetler ön plana çıkmaktadır. Ancak TCM marka forkliftlerin ana bayisi olarak bu forkliftlere ait tüm orijinal yedek parçaları stoklarımızda bulundurmaktayız. Bunun dışında özellikle şanzıman ve tork yedek parçalarında tüm markalara ait yedek parça stoğumuz ve imalatımız mevcuttur. Aynı şekilde asansör ve dingil revizyonları ve buna bağlı yedek parçalarda da tüm markalara ait yedek parça stoğu bulundurmaktayız.