whatsapp whatsapp whatsapp whatsapp

Haber Detayı

TCM 10 TON FORKLİFT REVİZE ÇALIŞMASI
2021-06-21 14:57:22

Yüksek tonaj grubunda olan 10 ton TCM  forkliftlerin çalışma koşullarına bağlı olarak performansını artırmak için standart fabrika çıkışı forkliftlerde bazı revizyonlar ve farklı özellikler ilave edilmesi gerekebiliyor. Dökümhaneler ve çelik üretim tesisleri gibi zorlu şartlarda çalışan yüksek tonaj forkliftler için müşteri bir takım ortama uyum dönüşümleri talep etmektedir. Bilinçli forklift kullanıcıları bu dönüşümleri forklifti satın alırken deneyimli forklift uzmanlarından görüş istemekte ve çalışma koşullarına uyarlamak üzere forklifte bazı değişiklikler talep etmektedirler.

Ağır çalışma koşullarının vazgeçilmezi 10 Ton TCM forkliftler uzman forklift profesyonelleri ile standart fabrika çıkışının haricinde orijinal yapıyı bozmadan uluslararası standartlara uygun profesyonel teknik ekibi ile tasarımı ve alanında uzmanlaşmış ustaların uygulamasıyla mükemmel performanslı bir dönüşümü sağlanmış forkliftler getirmektedir.

Yoğun çalışma koşullarında bazı firmalarda özellikle üç vardiya çalışan, hiç ara verilmemesi gereken sektörlerde forklifti günde 22 saate kadar çalıştırmaktadırlar. Bu durumda Forklifti bekleyen en önemli sıkıntı ısınma problemidir. Isınma motorun pahalı sistemlerinde olduğu gibi sürtünmeye ve harekete bağlı bütün bileşenlerden meydana gelmektedir. Motorun soğutma sistemindeki radyatör bu tür durumlarda yeterli olmayabiliyor. Belli bir sıcaklığa ulaştığında ilave soğutucu radyatör devreye girsin diye sistemler uygulamaktayız veya radyatör yeterli olsa dahi hava koşulları ortam sıcaklığı  radyatörün toz ve benzeri dış kaplaması nedeniyle iletkenliğinin azalmasına ve radyotör hava akımını sağlayan pervanenin kanatlarının kırılması veya havalandırma yapılacak alanların kapalı olması gibi nedenlerle zamanla motor hararet yaptırarak ciddi arızalara sebebiyet vermektedir. Birçok  bilinçli kullanıcı işin yoğun temposunda bu tür arızalarla sık sık karşılaşmak istemedikleri için forklifti satın alırken tedarikçileri ile bu dönüşümün yapılmasını istemektedir. Bir diğer taraftan sürtünmeye en çok maruz olan fren sistemi ortam tozundan ve eğer bu tozlar metal karışımlı parçacıkları içeriyorsa aşınmaya yıpranmaya ve aynı zamanda aşırı ısınmaya neden olabilmektedir. Bu tür durumlarda yağlı fren sistemleri kullanıldığı gibi hava soğutmalı fren sistemleri kullanabilmektedir. Standart olarak böyle bir üretim bulunmasa dahi UZMAN FORKLİFT olarak dış ortam havasına basınçlı bir şekilde fren mekanizmasına ileterek hem mekanizmayı toz ve benzeri yıpratıcı etkilerden koruyup hem de sürekli soğuk hava döngüsünü sağlayarak aşırı ısınmaların önüne geçmek için dönüşümler gerçekleştirmektedir.

Radyotörlerde bahsettiğimiz nedenlerden dolayı soğutmanın meydana gelmemesinde ilave tedbir olarak belli sıcaklığın yukarısında devreye girecek sistemini soğutmak üzere döngüsünü sağlamaya yarayan radyatörlerle desteklemekteyiz. Böylece motora gerekli olan çalışma sıcaklığı, ortam koşulları ve yoğun çalışma temposundan bağımsız olarak sağlanmış olmaktadır.

Ülkemizde forklift tedariğinin %90’a yakını yurtdışından ithal yollarla sağlanmaktadır. Buna bağlı olarak yurtdışından gelen forkliftlerin bazıları, forklifti tedarik eden distribitör firmanın ülkemiz kanunlarına uygun olarak iş güvenliği donanımlarına sahip olmasını sağlayamayabiliyor. Ancak siz firmanızda iş güvenliğinin zafiyetini düşürebilecek veya iş güvenliği engeline takılacak herhangi bir ekipmanın çalışmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. Genel itibari ile fotoğlarda,  10 TON TCM FORKLİFTe yaptığımız işlemleri sırasıyla anlattık.  

Sizlerde bu şekilde işiniz ve ihtiyacınıza uygun eklemeler ve revizeler yaptırarak forkliftinizin performansını ve ömrünü arttırabilir, ekonomik çözümlerle maliyetinizi düşürebilirsiniz. Uzman Forklift atölyesinde istenilen çözümler doğru fiyat ve kısa sürede yapılır. Ayrıntılı bilgi için 0216 394 27 50 numaralı hattan bizimle irtibata geçebilirsiniz.